De gemeente opent de registratieperiode voor bedrijven om deel te nemen aan de nieuwe Shopping Voucher-campagne
Mike Smith 11 oktober 2023

Geïnteresseerden kunnen zich tot dinsdag 17 oktober online aanmelden voor deelname aan een initiatief dat gericht is op het reactiveren van de lokale economie. Het Ministerie van Economische Dynamisering heeft de registratieperiode geopend voor geïnteresseerde bedrijven om deel te nemen aan de Shopping Voucher-campagne 2023

– “Recupereer Xàbia 2023” –

die de komende maanden zal worden ontwikkeld. Het verantwoordelijke raadslid, Juanlu Cardona, legde uit dat de registratieperiode vandaag (woensdag) al is geopend voor geïnteresseerde bedrijven om zich aan te melden voor deelname aan de campagne via het online virtuele kantoor van de gemeente. Om de aanvraag te kunnen doen, moet de bedrijfseigenaar een censusstatuscertificaat en een actueel certificaat voor sociale zekerheid en belastingen overleggen, evenals de FUC-code van het bedrijf (voor gebruik bij een POS-transactie). De bedrijven die al aan de vorige editie hebben deelgenomen, hoeven alleen maar te bevestigen en het is niet nodig om de documentatie opnieuw te presenteren.

De inschrijvingsperiode sluit op dinsdag 17 oktober. De wethouder maakte bekend dat het budget voor deze derde winkelvoucheractie 315.428 euro bedraagt en dat zal worden besteed aan het creëren van in totaal 3.150 vouchers met een nominale waarde van 150 euro, waarvan de houder 50 euro betaalt en de resterende 100 euro een directe bijdrage van de gemeente met subsidie van de provinciale raad van Alicante. Hij voegde eraan toe dat de voucher net als de vorige editie kan worden gebruikt, vergelijkbaar met een creditcard die u “naar wens kunt uitgeven” bij deelnemende bedrijven. Voor bedrijven en bedrijven zal het format ook hetzelfde zijn.

Ten slotte drong de wethouder er bij alle bedrijven en horecagelegenheden in Xàbia op aan om zich aan te sluiten bij dit initiatief, dat tot doel heeft “de economie de komende maanden te reactiveren” en “lokaal winkelen te promoten met bedrijven die onze centra tot leven brengen”.

 

Zoek

Inloggen Retail Academy

E-mailadres*
Wachtwoord*